Här är receptet !
40 - 60 klasar lila syrenblommor (Bondsyrener)
2 l vatten
1 - 1,5 kg strösocker
1 citron
1 påse citronsyra ( 30 g )
Gör såhär:
Rensa syrenklasarna och skölj bort skräp och eventuella kryp under kallt vatten.
Lägg dem sedan i en stor gryta eller hink !
Koka upp 2 l vatten och rör ner 1 kg strösocker.
Rör tills sockret löst upp sig och tillsätt citronsyran.
Häll sedan den kokande sockerlagen över blommorna och rör runt.
Riv ner skalet av en tvättad citron och pressa ner citronsaften.
Täck över saften och låt den sedan stå kallt i ca 5 dagar.
( Rör i den någon gång varje dag )
Dag 5 silar du saften och håller upp den i rena glasflaskor !
Förvara i kylen och blanda med vatten som vanlig saft när den ska drickas !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar